Kargı’da 4 bin 55 seçmen oy kullanacak
banner110

YSK’nin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için hazırladığı seçim takvimi işliyor. Seçmen listeleri muhtarlık bölgelerinde askıya çıkarıldı.

Seçimlere 3 aydan az bir süre kala seçim takvimi de işlemeye devam ediyor. Kargı’da 31 Mart 2019 günü yapılacak mahalli idareler seçiminde Yeni Mahalle’de 897, Bahçelievler Mahallesi’nde 858, Fatih Mahallesi’nde 718, Mihrihatun Mahallesi’nde 644, İmambey Mahallesi’nde 499 ve Orta Mahalle’de 439 olmak üzere Kargı ilçe merkezinde toplam 4 bin 55 seçmen oy kullanacak. Oy kullanacak seçmen sayısı yapılacak olan itirazlara göre artabilir veya azabilir.

Seçmenler adreslerini askıdan ve ’www.ysk.gov.tr’ adresinden kontrol edebilecek. Adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlerin ise, nüfus müdürlüklerine elektrik, su, telefon doğalgaz gibi belgelerden birisiyle başvurması gerekiyor.

Öğrencilerin de, öğrenim gördükleri okuldan oranın öğrencisi olduklarına dair belge almaları yeterli olacak. Görme ve ortopedik engelliler de oylarını 75 yaş üstü seçmenler gibi giriş katlarında kullanacak.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 17 Ocak'ta askıdan indirilecek.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.