Kargı’da 30 Ağustos törenlerle kutlandı
banner110

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıl dönümü Kargı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önüne bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan programa Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, İlçe Jandarma Komutan V. J.Kd. Bçvş. Davut Aslantaş, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Vahit Kabakçı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamlarının çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı okundu.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma J.Kd.Çvş. Hacı Osman Aslan tarafından yapıldı. ‘’Ordumuzun kazandığı bu büyük zafer tarihimizde bir dönüm noktasıdır’’ diyen Aslan sözlerine şöyle devam etti. ‘’Bildiğimiz gibi Anadolu’nun kapıları Türklere Malazgirt zaferi ile açılmıştır. Son olarak kazanılan Başkomutanlık ve meydan muhaberesiyle de Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağı tüm dünyaya ispatlanmıştır‘’ dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunulmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.