Kargı’da 10 Kasım töreni
banner110

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümü nedeniyle Kargı’da çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na kaymakamlık, belediye ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenkleri sunulmasıyla başlayan anma törenine, Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkan Vekili İbrahim Eken, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Yunus Emre Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, sendika temsilcileri, emniyet ve askeri personel, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde ilçe hayat durdu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından istiklal marşı okundu.

Törenin sona ermesinin ardından Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda anma programı düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Fen Lisesi Okul Müdürü ve tarih öğretmeni Halil Dağ tarafından yapıldı. Programda öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirler okunurken, Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘’Bir Ömrün Hikayesi’’ adlı oratoryo gösterisi ve ‘’Mustafa Kemaller’’ adlı kısa film ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.