Kargı Yaylaları en güzel 10 yayla arasında yerini aldı
banner110

"Orta ve Batı Karadeniz’in en güzel 10 yaylası" başlığı ile yer alan haberde "Doğayla gastronominin birlikteliği Kargı Yaylası - Çorum" denildi.
Hürriyet Gazetesi, Kargı Yaylası'nı " Kargı ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta. Geleneksel yayla mimarisi sürdürülüyor. Doğa, tarih ve mutfak kültürünü buluşturmayı hedefleyen ekoturizm çalışması ‘Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu’ kapsamında 162 kilometrelik bisiklet yolu ve
108 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlenmiş" olarak tanıttı.
Hürriyet'in haberinde ayrıca, "Huzurlu bir tatil için deniz-kum-güneş üçlüsüne mecbur değilsiniz. Hele mavi kadar yeşile de tutkunsanız Karadeniz’in serin yaylalarında tatil yapmanın tam zamanı. Festivallere de ev sahipliği yapan yaylaların en güzellerini seçerken rotamızı orta ve batı bölgeleriyle sınırlı tuttuk. Çadırda ya da bungalovda kalmak, doğa yürüyüşü yapıp, envai çeşit çiçek görüp, ağaçlardan yükselen kuş seslerini dinleyip mutlu olacağınız yaylaları bölgeyi iyi bilen seyyahlara sorduk" denildi.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.