Kargı'ya modern mezbaha tesisi
banner110

Kargı Belediyesi tarafından aylar önce yapım çalışmalarına start verilen yeni mezbahane hizmete geçti.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen tarafından yer seçiminden, yapım projesine, içeride kullanılacak son teknolojiye sahip ekipmanlara kadar yapılan istişare ve araştırmaların ardından titizlikle yapımına başlayan mezbahane inşaatı. kısa sürede tamamlanarak hizmete geçti.

Kurban bayramına sayılı günler kala yeni mezbahanenin hizmete geçmesi ilçe halkına ikinci sevinci birden yaşattı.

İlçede yıllarca kullanılan eski mezbahanenin mevkisi ve kullanım alanının aşırı derecede elverişsiz olması karşısında Başkan Şen; “Rahat bir hizmet ve en önemlisi hijyen" diyerek yeni mezbahane için gerekli çalışmaları başlatmıştı.

Şu anki maliyeti 3 Milyon TL olan ruhsatlı mezbahanenin hizmete geçmesinin ardından Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İl Genel Meclis Üyesi Mesut Tuğrel ile birlikte mezbahaneye giderek çalışmaları yerinde inceledi ve Belediye görevlisi Nevzat Dingil’den işleyiş hakkında bilgiler aldı.

"HALKIMIZ HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK"

Başkan Şen, “Allah’ın izniyle ilçemizi ilk ruhsatlı mezbanaye kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Aylarca süren ve titizlikle yapılan çalışmaların sonuna gelerek ilçemizde ilk ruhsatlı mezbahaneyi hizmete geçirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Tarım Bakanlığı standartlarına uygun olarak inşa edilen mezbahanemizde son teknolojili ekipmanlarının yanı sıra veteriner odası, 3 adet soğuk hava deposu, 1 hava deposu da sadece sakatatlara ait, sadece görevlilerimizin içeride çalışmalarını sağlayacak özel proje ile yaptığımız çalışma yerleri ile kesim çalışmalarını incelemeye yardımcı olacak görüntü sistemlerinin yanı sıra bir mezbahanede gereken tüm teknolojiyi kullandık. Yeni mezbahane binasının tamamlanmasıyla daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda personelimiz kesim yapacaktır. Mezbahanemiz, içerisinde küçük ve büyükbaş hayvan kesim alanlarının farklı farklı yer alacağı şekilde projelendirildi. Tesisimiz halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Ayrıca Kurban Bayramı boyunca da yeni mezbahanede kesim yaptıracak vatandaşlara ise kesim süresi boyunca Belediye tarafından mezbahane bahçesine kurulacak çadırlarda ikramlarda bulunulacağı belirtildi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.