Kargı Tulum Peyniri, Bodrum Fuarı’nın ilgi odağı oldu
banner110

Meşhur Çorum Kargı Tulum Peyniri, Bodrum’da iki senede bir düzenlenen Slow Cheese Bodrum III. Uluslararası Peynir Festivaline damgasını vurdu.

Doğal ortamlarında, mağaralarda toprakta olgunlaştırılan, çiğ ve kaynamış süt ile yapılan desti, tulum, göğermiş gibi bir çok peynirin olağanüstü lezzetleri, gerçekleştirilen festivalde katılımcılara sunuldu. Yoğun ilginin olduğu festivalde, meşhur Kargı Tulum Peynirini, Kargı Veteriner Hekimi ve Peynir üreticisi olan Hüseyin Büyükçorak tanıttı.

Tulum peynirinin hangi aşamalar sonrasında sofralarda yer aldığını tek tek anlatan Büyükçorak, Kargı Tulum Peynirinin uluslararası yarışmalarda derece yaptığını, gurme ve yöresel bir lezzet olduğunu belirtti.

Ayrıca Büyükçorak, “Peynirimiz çiğ sütten yapılan nadir peynirlerden bir tanesidir. Pastörizasyon işlemine tabi tutulmayıp sütün kendi sağım sıcaklığıyla mayalanması gerekir. Mayalanma işleminden sonra 5 ay boyunca olgunlaşmaya bırakılır ve 5 aylık süreç sonunda özenle kesilip dikilen koyun derilerine basılır. Peynirimiz hem çiğ sütten elde edilmesi hem de elle basım gerektirilmesi açısından fabrikasyon olma ihtimali yoktur, fabrikasyonu olmadığı için kısıtlı miktarlarda yaylalarda üretilir, bu yüzden az miktarda ve her yerde bulunamayan gurme bir lezzettir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.