Kargı İncisi’nin yeni sayısı çıktı
banner110

Kargı Fen Lisesi etkinliklerine aralıksız devam ediyor. Her yıl geleneksel olarak yayınlanan Kargı İncisi isimli derginin 8. yeni sayısı çıktı.

Kapak sayfasında 19 Mayısın 100. Yıl Dönümü kutlanan dergi yetmiş iki sayfadan oluşuyor.

Derginin içeriğinde, “Kargı’nın siyasi ve idari tarihine dair değerlendirmeler, nostalji, Kargı’da değişen sosyo- ekonomik dengeler ve yeni arayışlar, inanıyoruz kazanıyoruz, kan bağışının önemi ve faydaları, son trend kan grubuna göre beslenme, Türk Dünyasında nevruz geleneği, göçebe, beni kurtarın, ilk yardım, hala iyi misin be kalbim-kayboluyorum, umut, Kargı’nın tarihi fotoğrafları, sınav kaygısı, Türk milletinin dirilişi 19 Mayıs, 19 Mayıs konulu resim çizimi, toprak kokusu, bir şeyler var sende, 2018- 2019 mezunları, Kargı, 15 Temmuz, sitemin kime, gurbet, sınıflarımız, Kargı ilçesi organik hayvansal ürün üretim kapasitesi, felsefe ile mutluluk, modifiye araç sevdası, Türkiye’de güneş enerjisi kullanımı ve potansiyel değeri, Kargı Kızılırmak hidroelektrik santrali, karikatürler, kara kalem çalışmaları, koşu sevdası, Kargı’dan portreler, prag astronomik saat ve hikayesi, akılda kalanlar, nesin matematik köyü başlıklı yazılar, şiirler ve resimler” yer alıyor.

Okul müdürü Halil Dağ, emekli tarih öğretmeni Ahmet Yaylacı, beden eğitimi öğretmeni Ali Atay, biyoloji öğretmeni Abide Carus, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Aynur Çelik, biyoloji öğretmeni Büşra Çil, emekli öğretim görevlisi Cemil Sözen, Kayseri hakimi Nuh Hüseyin Köse, psikolojik danışma ve rehberlik öğretmeni Hüseyin Soruk, tarih öğretmeni Özgül Efe, vet. Hekim dr. Nuri İlçin, felsefe öğretmeni Tuğba Yıldız, müdür başyardımcısı Okan Erdugan, Müdür Yardımcısı Döndü Başoğlu, matematik öğretmeni Ergün Kaşıkçı, matematik öğretmeni Tuğba Devrez’in yazıları dergiyi süslerken, öğrencilerin şiirleri ve kara kalem çalışmaları dergiye renk kattı.

Kargı İncisi isimli dergi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken Okul Müdürü Halil Dağ, dergide emeği geçen öğretmenler, öğrenciler, sponsorlar ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.