Kargı'da Öğretmenler Günü kutlandı
banner110

Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlçe Müdürü Ahmet Genç tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törene İlçe Müdürü Ahmet Genç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, "Cumhuriyetimizin Kurucusu, ülkemizin bütün öğretmenlerinin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi, Başöğretmen unvanı verilişinin 93. yılı nedeniyle 1981 yılından bu yana kutlanmakta olan ve 40. yılını kutladığımız “Öğretmenler Günü” kutlama programına hoş geldiniz" dedi.

Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bilgeliğin, gelecek nesillere ufukları açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, çağdaşlığın, güvenin, başarının, hoşgörünün, dayanışmanın, sevmenin , saymanın , hayatı fark etmenin, kendini gerçekleştirmenin, bir şeyler beklemeden hep vermenin, öğrencisini iyi yerlerde görünce onunla gurur duymanın, kısaca; öğrenmenin, öğretmenin, geçmişin, geleceğin imzasıdır öğretmen…

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!” sözü bize ışık tutmaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizi bilgiyle donatırken onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini onların gönüllerine nakış misali işlemeli ve onların vicdanlı, ahlaklı yetişmelerini sağlamalıyız. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir.

Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur.

Öğretmen; yeri doldurulamaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır. Bu kadar şerefle anılan bir mesleğin mensupları olarak sevgili öğretmen arkadaşlarım ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğunuzun bilincinde olduğunuzdan eminim.

Şair ne güzel söylüyor:

Bir yıldızım ben öğretmenim,

Karanlık geceleri süsleyen…

Senden aldığım ışıkla parlarım ancak…

Geceleri gökyüzünü ışıl ışıl yıldızlar kaplarken sen görünmezsin…

Güneşim sensin öğretmenim…

Senin aydınlığındır benden yansıyan…

Ülkemizin ve çocuklarımızın aydınlık günlere yürümesinde onlara yol gösteren sizin ışığınızdır. Sevgiyle ektiğiniz tohumların yeşerdiği, ellerinize batan dikenlerine rağmen yetiştirdiğiniz güllerin burcu burcu koktuğu, gökyüzünün her gece yıldızlarla kaplı olduğu güzel günlerin mimarları şüphesiz ki siz olacaksınız. Geçmişten aldığı emaneti geleceğe güvenle teslim etmeyi kendine kutsal bir vazife edinmiş bir meslek anlayışıyla yetiştirdiğiniz dinamik nesiller geleceğimizin teminatı olacaktır.

Bu önemli gün dolayısıyla tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlarken, mesleğe yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor; emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzur temenni ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olup ahirete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.