'Kanun dışı müdahaleye geçit yok'
banner110

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü dahilinde görev yapan Teknik elemanlar, Orman Muhafaza Memurları, Danışman Mühendisler ve Orman Muhafaza Memuru adaylarına “Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerde Korunması Esasları, Nakliye Yönetmeliği ve Orman Zararları ile Mücadele” hakkında eğitim verildi.
Çorum il sınırlarında faaliyet gösteren İşletme Müdürlükleri tarafından yürütülen ormancılık çalışmalarıyla ilgili inceleme ve denetlemelerine devam eden Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu toplantıya katılarak katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Çorum Orman İşletme Müdürlüğü sosyal tesislerinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara İşletme Müdür Yardımcısı Emin Tiryaki tarafından; Ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, nakliye tezkeresi kesilmesine dair tamim, damga tamimi ve uygulamaları, Orman Muhafaza Memurlarının görev ve sorumlulukları, silah taşıma yetki ve sorumlulukları, orman suçlarının takibi, arama ve el koyma kararları, suç tutanakların tanzimi, tazminat hesaplamaları, idari para cezalarının uygulanması ile ilgili iş ve işlemler sunu eşliğinde anlatılarak uygulamada karşılaşılan sorunları dile getirilerek çözüm önerileri değerlendirildi.
Eğitimin sonunda Bölge Müdürü Halil Oflu, "Orman sınırları içerisinde polis ve jandarma gibi kolluk kuvveti olarak görev yapmaktayız. Milli servetimiz olan ormanlar geçmişten devraldığımız koruyup çoğaltarak gelecek nesillere devretmekle sorumlu olduğumuz temiz hava ve yaşam kaynağıdır. Her türlü tedbiri alarak ormanlarımıza karşı yapılacak kanunsuz müdahaleye asla geçit vermeyeceğiz. İletişim kanalları ve imkanları geliştikçe orman suçları ve şekilleri de değişiklik göstermekte, eğitim amacımız bilgi edinmek mevcut bilgilerimizi tazelemek ve deneyimlerimizi paylaşmaktır" dedi.
Bölge Müdürü Halil Oflu, sınava girecek olan tüm Mühendislere ve Orman Muhafaza Memuru adaylarına başarı dileyerek konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.