Festivale Buray ve Erkan Oğur geliyor
banner110

Çorum’da 4 yıllık aradan sonra düzenlenecek olan Hitit Fuar ve Festivali’nde gençlerin sevgilisi Buray ve Türk Halk Müziği sanatçısı Erkan Oğur Çorumlu hayranlarıyla buluşacak.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, uzun bir aradan sonra tekrar düzenlenecek olan Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Özbayram ile bazı işadamlarının da katıldığı toplantıda bu yıl 36.’sı düzenlenecek olan Hitit Fuar ve Festivali hakkında bilgiler verdi.

Aşgın, Hitit Fuar ve Festivali’nin 11 Temmuz Perşembe akşamı Müze Bahçesi’ndeki kokteyl ile başlayacağını açıkladı.

12 Temmuz Cuma günü saat 10.30’da Hürriyet Meydanı’ndaki Mehter gösterisi ile ilk etkinliğin başlayacağını duyuran Başkan Aşgın, saat 11.00’de halk oyunları gösterileri, 11.30’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunulacağını, 15.30’da da Fuar açılışının yapılacağını kaydetti.

Saat 16.00’da Doğu Türkistan’dan Abdullah Köse’nin fuar alanında konser vereceğini bildiren Aşgın, saat 17.30’da kortej geçişinin yapılacağını, saat 19.00’da ise Yunus Emre Parkı’nda Arif Sadeçolak’ın konser vereceğini, saat 21.00’de ise fuar alanında halk oyunları gösterisinin olacağını dile getirdi.

Aşgın, günün son etkinliğinin ise özellikle de gençlerin çok isteği ünlü sanatçı Buray’ın konseri olacağını sözlerine ekledi.

13 Temmuz’da sokak basketbolu ile programın başlayacağını, ardından da klasik otomobillerin Gazi Caddesi’nde gösterinin sunulacağını, Yunus Emre Parkı’nda bu kez Namık Dişli’nin fuar alanında da Nergiz Ay’ın konser vereceğini söyleyen Başkan Aşgın, saat 22.30’da ise Türk Halk Müziği’nin ünlü isimlerinden Erkan Oğur’un Çorumlulara bir konser sunacağını bildirdi.

14 Temmuz Pazar günü ise saat 11.00’de klasik otomobil yarışının Saat Kulesi önünde yapılacağını açıklayan Aşgın, ardından saat 13.00’de Çarşamba Pazarı’nda motosiklet akrobasisi gösterisinin yapılacağını, saat 14.00’de motosiklet kortej geçişi, aynı saatte Devlet Tiyatrosu’nda çocuk tiyatrosu, saat 17.00’de Saat Kulesi önünde otomobil yarışları ödül töreni, saat 19.00’da Yunus Emre Parık’nda Kazım Mercan’ın halk müziği konseri, saat 20.30 ve 22.30’da halk konserlerinin ardından programların tamamlanacağını vurguladı.

Başkan Aşgın’ın konuşmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Özbayram ve diğer katılımcılar da festival ve fuar hakkında düşüncelerini dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.