Eski Kargı Kaymakamı Bingöl Vali Yardımcısı oldu
banner110

Tokat-Almus Kaymakamı olarak görev yapıyorken Bingöl’e Vali Yardımcısı olarak atanan Emre Çiftçi buradaki görevine başladı.
Bingöl Vali Yardımcılarının, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevinden alınmasının ardından yerine atamalar yapılmış, bu kapsamda, Almus Kaymakamı Emre Çiftçi’ye Bingöl Vali Yardımcılığı görevi verilmişti.
Görevine başlayan Bingöl Vali Yardımcısı Emre Çiftçi, “Devletimizin tensipleri üzerine Bingöl Vali Yardımcılığı görevimize başladık. Allah mahcup etmesin.” mesajını paylaştı.

-EMRE ÇİFTÇİ KİMDİR? -

1992 Ordu İli Ünye İlçesinde doğdu.Orta ve lise tahsilini Ünye’de tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümündeki eğitimini 2016 yılında tamamladı. Aynı yıl İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 24 Temmuz 2017 yılında Osmaniye Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine intisap etti. Kaymakam Refikliği stajını Kahramanmaraş Elbistan ve Çanakkale Lapseki İlçelerinde tamamladı.
Daha sonra Çorum-Karg Kaymakamlığına vekalet etti. Kaymakamlık kursunu tamamlayarak Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşen 105. Dönem Kaymakam Adaylarının kura çekilişinde Almus ilçesine vekaleten atandı. 8 ay süreyle Paris’te Fransızca dil eğitimi aldı ve Fransız devlet yönetimiyle ilgili incelemelerde bulundu. Daha sonra Bingöl Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.