Diş Hastanesi 2020’nin İlk Aylarında İhale Edilecek
banner110

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Güney Kampüste yapılması planlanan Diş Hastanesi’nin 2020’nin ilk aylarında ihale edileceğini açıkladı.

Kesin Karar Gazetesi’nin haberine göre; Milletvekili Ceylan, önümüzdeki dönemde kente yapılması planlanan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“İLK AYLARDA İHALE EDİLECEK”
Güney Kampüste yapılması planlanan Diş Hastanesi’nin 2020’nin ilk aylarında ihale edileceğini dile getiren Ceylan, “Geçen dönem itibariyle Diş Fakültesinin iznini YÖK’ten almıştık. Kurulabilmesi için 13 tane öğretim üyesi gerekliydi. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Diş Hastanemizde proje büyüdü. Şuan hastanesinin olduğu yerde tüm yeşil alanı kaldırmamız gerekiyordu. Orada o halka da bir sözüm vardı ama şartlar değişti. Orada oturan vatandaşlarımızın da bazıları 4 sıra ağacın kaybedilmesine de karşı çıkanlar oldu. Tüm ağaçların kesilmesi bizim için de kabul edilebilir bir şey değildi. O yüzden Diş Hastanesi’ni üniversite ile afiliyle ederek Güney Kampüste yapmaya karar verdik. Planlar falan bitti. 2020’nin ortaları gibi ihale edilecek. O süreçte bir sorunumuz yok. 2020’nin başlarında orayı ihale edeceğiz” diye konuştu.

Barış Pınarı Harekatı ve dış gündem yoğunluğu nedeniyle Acemi Birliği sürecinin biraz uzadığını kaydeden Ceylan, “Acemi Birliği’ni de Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ile görüştük. Onda hiçbir sorunumuz yok. Bu süreçte Barış Pınarı Harekatı nedeniyle biraz gündem yoğun. Görüştüğümüzde Çorum’a da mutlaka geleceğini, Acemi Birliğiyle ilgili de bu süreçlerin ardından yapılacağını söyledi. Söz verdiklerini ve yerine getireceklerini ifade etti. Bunların karar verilip fiiliyata geçmesi zaman alıyor. Kolay değil. Birçok prosedürü var. Acemi birliği Çorum’a büyük bir katkı sunacak. Bizim teklif ettiğimiz alanın iyileştirilmesi, planları, projeleri hepsi bakanlığa gönderildi. Bakanlık onun üzerinde çalışıyor. Bu süreçteki gündem yoğunluğu biraz zaman aldıracak gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

TASFİYE SÜRECİ TAMAMLANDI, İŞKUR BİNASI YENİDEN İHALE EDİLECEK
Yapımı yüzde 80 seviyesinde durdurulan yeni İŞKUR Hizmet Binası yatırımıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığını belirten Milletvekili Ceylan, şunları söyledi:
“Şuanda İŞKUR binasıyla ilgili bir gelişme var. Bir önceki müteahhit ile iş feshedildi. Bu sene bitmeden ihalemizi de yapacağız. Zaten inşaatın yüzde 80’i tamamlandı. Yüzde 20’sini de kısa bir sürede tamamlayacağız. Tapu ve Kadastro Hizmet Binası ile ilgili tasfiye çalışmaları devam ediyor. Bunu da tasfiye edip yeni bir yükleniciye ihale edeceğiz ve en azından Valilik ve bölgesindeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyoruz.”

“ESKİ KIŞLA, KAMU BİNALARI KAMPÜSÜ OLACAK”
Fevzi Çakmak Caddesi’nde eskiden kışla olarak kullanılan, geçtiğimiz aylarda TOKİ’ye devredilen arazide bir “kamu binaları kampüsü” kurmayı hedeflediklerini ifade eden Ceylan, “Çevre ve Şehircilik Bakanımızın geldiğinde de açıklandı. Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki daha önce kışla olarak kullanılan alanda da kamu binaları kampüsü oluşturacağız. Valiliğin ek binasındaki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü de oradan alıp bu alana taşıyacağız” diye konuştu.

“VALİLİK EK BİNASI YIKILACAK”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Valilik Ek Binası’nın yıkılacağını, burada bulunan müdürlüklerin de Fevzi Çakmak Caddesi’nde oluşturulacak ‘kamu binaları kampüsü’ne taşınacağını kaydeden Ceylan, “Valilik ek binasını da yıkıp, Kadeş Barış Meydanı ile birleştireceğiz ve orayı yeşil alan yapacağız. O binayı kaldırmak il başkanlığı yaptığım dönemden beri hayalimdi. O binayı oradan kaldırmak istiyordum. Caddedeki trafik yoğunluğunu azaltacağız hem de Çorum’a yeşil bir alan kazandırmış olacağız. Bunu da o günkü görüşmemizde mutabık kaldık. Orada yeniden bir planlama yapılacak ve önümüzdeki süreçte bu işi bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.