Din görevlilerine aile eğitimi
banner110

Kargı Müftülüğü'nün; "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması" projesi kapsamında bir program düzenlendi.

Kargı - Hacıhamza Köyü Obruk Camii İmam Hatibi Mehmet Özkan, proje ile ilgili Diyanet'ten aldığı eğitimi Kargı Mihri Hatun Camii konferans salonunda din görevlilerine aktardı.

Seminerde din görevlilerine, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerinin rolü, ailenin korunmasına dair dini temeller, kadına yönelik şiddetle mücadelenin dini temelleri, kadına yönelik şiddete ilişkin genel bilgiler, aile içinde çocuğa ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik kanunlar, şiddete uğrayan kadınları yönlendirme ve onlarla yapılacak görüşmede dikkat edilecek hususlar anlatıldı.

Din görevlisi Özkan, Diyanet'ten almış olduğu eğitimin ardından din görevlilerine eğitim vermeye başladığını söyledi.

Seminer programının sona ermesinin ardından Özkan; "Din görevlilerimiz camilerde ve bulundukları mahalle ile köylerde şimdiye kadar bu konuda üzerlerine düşeni yaptı. Bundan sonra da eğitim almış din görevlilerimiz, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde etkin rol alacaklar" dedi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.