Destek Başvuruları Ay Sonunda Bitiyor!
banner110

Küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı, çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda çobanların istihdamının ve yaşam standartlarının artırılması için 2018’de işletmelere çoban istihdam desteği çıkarıldı. Buna göre küçükbaş hayvan işletmelerine yıllık 5 bin lira çoban desteği sağlanıyor. Türkiye’de 2 yılda 12 bin 411 işletme, toplamda 62 milyon lira çoban desteği aldı. Konya’da ise toplam bin 280 işletmeye 6 milyon liralık destekleme sağlandı.

BAŞKAN ÖZTÜRK: 2020’DE DESTEKLEME ALAN İŞLETMELER ARTACAK
Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Konya’da bu desteklemenin önemini anlattı. İşletmelere yapılan çoban desteklemelerinde ilk zamanlar 400 küçükbaş şartı arandığını hatırlatan Başkan Öztürk bunun 100 küçükbaşa düşürülmesinin sevinçle karşılandığının altını çizdi. Konya’da her geçen yıl destekleme alan işletmelerin sayısının arttığını da söyleyen Öztürk, “Konya küçükbaş hayvancılıkta önemli bir şehir. İşletmelerin böyle bir destekleme alması üretici için büyük bir fırsat. Destelemenin ilk çıktığı 2018 yılında 400 küçükbaş şartı isteniyordu. Birliğimiz Genel Merkezi’nin yaptığı çalışmalarla bu sayıyı 100 küçükbaşa çevirdik. Köylerdeki birçok işletmemizde 100 küçükbaş bulunuyor. 2018 yılında 600 işletme bu desteklemelerden faydalanırken bu yıl 680 işletme faydalandı. 2020 yılında ise bu sayının çok daha yükselmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
 

“BAŞVURULARDA GEÇ KALMAYIN!”
2020 yılı destekleme başvurularının 31 Aralık’ta sona erdiğini hatırlatan Başkan Öztürk, işletmelerin bir an önce işlemlerini tamamlamasını ve son güne kalmamalarını tavsiye etti. Başkan Öztürk, en az 100 küçükbaşı olan işletme sahiplerinin 2020 yılı desteklemelerini alması için başvuruların eksizsiz olarak yapması gerektiğini hatırlattı. İlk olarak çoban istihdam desteği dilekçesinin doldurularak, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri’ne teslim edilmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, “İşletmelerimiz başvuruda bulunduğu çobanın Sürü Yöneticiliği Sertifikası bulundurması gerekiyor. Bunun yanında çobanın en az 6 ay boyunca sigorta priminin yatırılması gerekiyor. İşlemleri yaparken bir sorunla karşılaşıldığında bizlere başvurmaları halinde gerekli desteği sağlıyoruz. 2020 yılında destek alacak işletmelere şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (AnadoludaBugün)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.