Çorum’a 2 yeni vali yardımcısı atandı
banner110

İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle, Çorum’a 2 yeni Vali Yardımcısı atandı. Öte yandan Çorum Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ise Ankara Vali Yardımcısı olarak atandı.
İçişleri Bakanlığından, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yeri değiştirildi.

Kararname ile Çorum Vali Yardımcılığına Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi atandı.

Kaymakamların da atanmasının yapıldığı kararname ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı’na İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş, Osmancık Kaymakamlığı’na Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan,

İskilip Kaymakamlığı’na Muğla Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Boğazkale Kaymakamlığı’na Havza Kaymakamı Yunus Ataman, Ortaköy Kaymakamlığı’na Kastamonu Bozkurt Kaymakamı Murat Acar atandı.

Öte yandan Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan; Derebucak Kaymakamlığı’na, Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli; Akıncılar Kaymakamlığı’na, Uğurludağ Kaymakamı Emre Dündar; Andırın Kaymakamlığı’na atandı.

Ayrıca kararname kapsamında Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine de Yozgat Aydıncık Kaymakamı Yavuz Akyol ile Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül’ün atamasının yapıldığı bildirildi.

Samsun Vali Yardımcısı iken Çorum’a Vali Yardımcısı olarak atanan Recep Yüksel 1968 yılında Osmaniye'de doğdu. 1986 yılında Düziçi Öğretmen Lisesi’ni, 1990 yılında Ankara Üniversitesi S.B.F Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1992 Ocak –Temmuz arasında Turizm Bakanlığı İGM'ünde Kontrolör olarak çalıştı. Temmuz 1992’de Kaymakam adaylığına atandı. İllerdeki görevlerin ve İngiltere’deki 1993 – 1994 yılları arasında sekiz aylık yurt dışı dil eğitiminin ardından, 1993 yılında Mersin –Tarsus kaymakam refikliği, Haziran – Eylül 1994 Bahşılı, Eylül – Aralık 1994 Çilimli; Aralık 1994 – Ocak 1995 Orhangazi Kaymakam Vekilliği yaptı. 1995 Haziran'ında Sivas – Hafik'te asil Kaymakam olarak göreve başladı. 1997 Eylül – Ekim 2000 arasında Mardin – Ömerli kaymakamlığı, Ekim 2000 – Ekim 2004 arasında Hacıbektaş Kaymakamlığı, Ekim 2004 – Ekim 2006 Manisa – Sarıgöl kaymakamlığı, 13 Ekim 2006 -2010 Muğla Vali Yardımcılığı, 2010 - 2015 Antalya Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ekim 2001 – Ekim 2002 tarihleri arasında Nottingham Üniversite’sinde İçişleri Bakanlığı’nca Yüksek Lisans eğitimine gönderilen Recep Yüksel, Samsun Valiliği Vali Yardımcılığı görevini yürütürken son kararname ile Çorum Vali Yardımcılığı’na atandı.

Narlıdere Kaymakamı iken Çorum Vali Yardımcılığı’na atanan Hayrettin Çiftçi ise 1963 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladıktan sonra 1983 yılında Yüksek Öğrenimine başladı. 1987 İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

Aynı yıl Polis Akademisi Özel sınıf sınavına katıldı ve kazandı. Bir yıllık eğitimden sonra 1988 yılında dönem birincisi olarak Komiser Yardımcısı unvanıyla mezun oldu ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne atandı. Burada bir yıl görev yaptı.

1989 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Emniyet Hizmetleri sınıfından ayrıldı. Üç yıllık Kaymakam adaylığı süresince, bir yıl İngiltere'de yabancı dil eğitimi, Manisa Valiliği emrinde staj ve Bolu Gölyaka ile Adana Karataş ilçelerinde yedi ay vekalet görevi ifa etti.

77.Dönem Kaymakamlık kursunu üçüncü olarak tamamladığı için Samsun Kavak ilçesine tercihle atandı. Daha sonra sırasıyla Pütürge Kaymakamı, Artvin Vali Yardımcısı, Pozantı Kaymakamı, Keskin Kaymakamı, Hatay Vali Yardımcısı, Marmara Kaymakamı, Çankırı Vali Yardımcısı, Osmaniye Vali Yardımcısı, Aydın Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

30.07.2015 tarihinden bugüne kadar Narlıdere İlçesi Kaymakamlığı görevini yürüten Hayrettin Çiftçi evli ve iki çocuk babası. (Hacı Odabaş)

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.