Çorum'da Havza Bazında  Desteklenecek Ürünler Açıklandı 
banner110

Konu hakkında açıklamada yapan İl Tarım Müdürü Orhan Sarı şu ifadelere yer verdi; ”Bakanlığımızca oluşturulan 2021 yılı Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında İlimizde tarımsal desteklemelerden faydalanılacak ürünler belli olmuştur. Bakanlığımız tarafından 2017 yılında başlatılan Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında, ülkemizde arz açığı bulunan, stratejik öneme haiz, bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi - sağlığı ve hayvansal üretim açısından önemli 21 üründe (buğday, arpa, çavdar, çeltik, dane mısır, tritikale, yulaf, mercimek, nohut, kuru fasulye, pamuk, soya, yağlık ayçiçeği, kanola, aspir, çay, fındık, zeytin-zeytinyağı, patates, soğan (kuru) ve yem bitkileri) mazot-gübre, sertifikalı tohumluk kullanımı, fark ödemesi, yem bitkileri destekleme uygulamaları yürütülmektedir. Bu ürünler merkez ilçemizde; Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Mercimek, Nohut, Tritikale, Ayçiçeği,(Yağlık), Yem Bitkileri, Yulaf, Patates, Soğan (Kuru) olarak belirlenmiştir" dedi.


Sarı, "Aşağıda yer alan Çorum ili 2021 üretim yılı havza üretim desenleri göz önünde bulundurularak çiftçilerimizin olası mağduriyetlerine sebebiyet verilmemesi için 30.06.2021 tarihinde sona erecek ÇKS başvurularında arazilerinde ekimini yapacağı ürünleri çiftçilerimizin eksiksiz bildirmeleri gerekmektedir. Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeli kapsamında desteklenen ürünlerin ekli listede belirtilen havzalar dışında yetiştirilmesi durumunda mazot-gübre, fark ödemesi, yem bitkileri, sertifikalı tohumluk kullanım desteği ödemesi yapılmayacaktır.
Konu ile ilgili olarak çiftçilerimizin İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden bilgi almaları önem taşımaktadır. Desteklemelerde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına tüm çiftçilerimize önemle duyurulur" açıklamalarında bulundu.

İLÇELERİN DESTEKLENEN ÜRÜNLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.