Çöplerden ekmek toplayıp hayvanları besliyor
banner110

Özel Haber : Merve Kayış

Ali Beyaz Atlı’nın her gün yaşadığı olay, çöp konteynerlerinden hayvanların kalbine uzanan bir yolculuk. Her gün sabah saat 06.00’da başlayan bu serüven akşam saatlerine sona eriyor.

Çöp konteynerlerini tek tek dolaşan Atlı, çöpe atılan ekmekleri aracına doldurup barajdaki ve yol kenarında bulunan sokak hayvanlarına götürüyor.

Çorum Belediyesi Mehteran Ekibi’nden emekli olan Ali Beyaz Atlı, “Ben bu işe gönül verdim. 5 senedir çöplerden ekmek toplayarak hayvanları besliyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Arabam var, arabamla gezip sokak hayvanlarını besliyorum. İnsanlar çöplere ekmek ve yiyecek atıyorlar bütün bunlar israf oluyor. Bu israfın önüne geçmek, insanlığa yararlı olmak bununla birlikte hayvanlara yararlı olmak için ben bu işe gönül verdim. Küflü ekmeklerle kullanılabilecek durumda olanları ayırıyorum. Kentin çeşitli yerlerinde yeşil alanlara döküyorum. Hayvanlar yararlanıyor” dedi.

HAYVANSEVER” OLMAK

Bahçelievler Mahallesi’nde karşılaştığımız Ali Beyaz Atlı’nın aracı da dikkat çekiyor.

Aracının plaka kısmında büyük harflerle “HAYVANSEVER” ifadesi yer alıyor.

Bu plakanın insanların dikkatini çektiğine ve bakış açılarını değiştirdiğine değinen Ali Beyaz Atlı, “Farkındalık oluşturmak için böyle bir yol buldum. İnsanların tüm canlılara merhamet etmesi gerektiğine inanıyorum. Bizim ne kadar bu dünyada yaşama hakkımız varsa onlarında yaşama hakkı var. Bunun için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

KORONAVİRÜS’E RAĞMEN HAYVANLARINI BIRAKMADI

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye ve Çorum’da etkileri halen devam etmekte olan Koronavirüs salgınına rağmen hala çalışmalarını devam ettiren Ali Beyaz Atlı, “Salgın döneminde evlerinde hayvan besleyenler, hayvanlarını sokağa attı. Bu hayvanseverlik değil bencilliktir. Ben onlar için tüm şartlara rağmen çalışmaya devam edeceğim. Hayvanların aç kalmasına gönlüm razı olmaz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.