Çanakkale ruhunu anlamak için güne hoşafla başladılar
banner110

Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle güne ekmek ve hoşaf ile başladı.

Asker kıyafeti giyen iki öğrenci, Çanakkale ruhunu daha iyi anlamak için tüm sınıflara savaş günlerinde askerin yemeği olan ekmek ve hoşaf dağıttı.

Çanakkale Savaşı’nın bıraktığı mirasın daha iyi anlaşılabilmesi için düzenlenen bu etkinlik kapsamında ekmek ve hoşaf dağıtılırken, öğrencilere Çanakkale türküsü de dinletildi.

Öğrencilerin savaş günlerini ve o ruhu daha iyi anlamaları için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten Çocuk Gelişimi Öğretmeni Selda Kaşıkçı, "Bu anlamlı günde öğrencilerimizin o Çanakkale ruhunu daha iyi anlamaları için böyle bir etkinlik yaptık. Yokluk ve zor şartlar içerisinde canlarını feda ederek bizlere bu cennet vatanı bırakan tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’’ dedi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.