19 Mayıs'ın 103'üncü yıldönümü coşku ile kutlandı
banner110

Teyfik Kış İlçe Stadı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile birbirinden güzel gösteriler yer aldı.

Törende günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Ahmet Genç, millet için büyük anlam ve öneme sahip Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 103'üncü yıldönümünün kutlandığını ve tüm gençlerin bayramını kutladığını söyledi.

Umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkışının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunun altını çizen Ahmet Genç, temeli 19 Mayıs'ta atılan 'milli egemenlik' ilkesi ile birliğin ve bütünlüğün sağlandığını, asırlardır esarete ve zulme müsaade etmeyen bu uğurda verdiği destansı mücadeleler ile tarihe derin izler bırakan asil milletin 19 Mayıs 1919'da bir kez daha sarsılmaz bir irade ile ayağa kalktığını ifade etti.

Gençlik koşunun yapıldığı ve gençlerin spor gösterinin yer aldığı 19 Mayıs kutlamaları büyük alkış topladı.

Törene Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Onur Erten, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Yunus Emre Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, CHP İlçe Başkanı Hakan Çelik, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İlçe Özel İdare Müdürü Esra Çınar, Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şirin Çelik, Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs kutlamaları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin takdim edilmesi ile sona erdi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.