19 Mayıs bir milletin yeniden doğuşudur
banner110

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile bir açıklamada bulunan Soruk, bütün umutların tükenmeye başlandığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu vurguladı. 19 Mayıs'ın Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olduğunu dile getiren Murat Soruk, "19 Mayıs 1919 hafızalarda sadece bir tarih değil, bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesi ve hâkimiyetini ifade etmektedir. Cumhuriyetimiz, bu asil felsefe üzerine inşa edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, silah arkadaşları ve aziz milletimiz bu yüce gaye etrafında birleşerek büyük bir kurtuluş mücadelesi başlatmış, bu mücadele sonunda yenilen sadece düşman olmamış, millet egemenliğine kast eden tüm odaklar alaşağı edilmiştir. 
Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden sonraki nesillere en iyi şekilde teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Gençlerin mutluluğunun ülkemiz ve milletimizin mutluluğu olacağı inancı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.