"15 Temmuz, Türk milletinin yazdığı destan günüdür"
banner110

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bütün dünyanın Türk milletinin yurduna nasıl sahip çıktığına bir kez daha şahit olduğunu söyledi.

"15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Kargı'da ilçe Saat Kulesi Meydanında toplanan binlerce kişiye seslenen Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen; "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü'nüz kutlu olsun. 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacağız, unutturmayacağız. Başkomutan dedi inin meydanlara sahip çık halka, al bayrağımıza, aziz vatana, milyonlar indi meydanlara Türkün sesi titretti yeri göğü selalar ve kandiller o karanlık geceyi aydınlattı. Sela sesleri ile yüreğimiz feraha kavuştu. Şafak söktü, gün ışıdı gece güne kavuştu" dedi.

Başkan Şen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu hain darbe girişimi sadece devlete değil, temel hak ve özgürlüklerimize bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, ezanımıza devlet kurumlarına, devlet büyüklerimize kast eden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ve canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olması Türkiye'nin destan yazdığı gündür.

Çıplak elle ağır ağır silahlara karşı verilen mücadelenin korkusuz Türk milletinin muhteşem bir direnişle vatanını ve devletinin koruduğu gündür. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı. İnanan ve savunan bir halkın önünde hangi güç durabilir.
Bütün Dünya bir milletin yurduna sahip çıktığına bir kez daha şahit oldu.

Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz. Halkımıza boyunduruk vuramayacaksınız. Bizi yolumuzdan döndüremeyeceksiniz.
Ayakta ölmek, diz çökerek yaşamaktan onurludur. Ne mutlu vatan uğruna can verene. Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Vatan için öldünüz. Siz toprağa değil kalplere gömüldünüz.

Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun. İnşallah bu millet bir daha böyle bir acı yaşamaz. Vatan bölünmez, şehitler ölmez Allah yar ve yardımcımız olsun." 

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.