10 Nisan Polis Haftası etkinliklerle kutlandı
banner110

Türk Polis Teşkilatının 174. Yıldönümü Kargı’da tören ve etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Kargı İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Müftü V. Fatih Kocagöl, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, Kargı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hasan Danacı, emniyet personeli, muhtarlar, emekli personel, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kargı İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı polis teşkilatı adına Polis Memuru Muhammet Tuncal yaptı.

Tuncal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yıldönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Emniyet teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi, çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu görevleri yerine getirirken kanunların verdiği yetki ile, gece gündüz demeden hizmet etmektedir. Türk polisi devletin bekası, milletin huzuru ve güvenliği için, canını feda etmekten çekinmemektedir.

Bilindiği gibi Atatürk ilke ve inkilâplarının ışığında, dayanağını Anayasa ve Cumhuriyet kanunlarından alan Türk Polis Teşkilatı’nın suç ve suçlularla mücadelesinin en büyük güç kaynağı halkımızın güven ve desteğidir. Çünkü günümüzde polisin başarısı halkımızla geliştirilen ilişkiler ve onlardan alınan desteğe bağlı bir hal almıştır. Atatürk ilke ve inkilâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmasının görev ve bilinci içerisinde olan teşkilatımız görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Bu vesile ile tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum. Görevleri başında şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor, her zaman büyük fedakârlıklarla teşkilatımıza gece gündüz hizmet veren ve vermeye devam edecek olan tüm meslektaşlarımıza ve emeklilerimize aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.”

Törenin sonunda Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal tarafından verildi.

Törenin ardından Kargı İlçe Emniyet Amirliği’nde kutlamalar kabul edilerek ikramlarda bulunuldu.​​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.