Türkiye'de 2. koronavirüs vakası görüldü
banner110

Koca, ikinci vakanın, ilk vakanın takibe alınan çevresinden olduğunu bildirdi. 2019’un Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınının Türkiye'de ikinci kez görüldüğü açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada bir kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz."

İkinci koronavirüs vakasıyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "İkinci vaka da kontrol altında. Rehavet ve panik yok. Tedbirleri titiz bir şekilde uygulamak önemli. Okullar, toplu/çoklu hareketliliği ve kalabalık ortamları azaltmak için tatil edildi. Lütfen bu noktaya dikkat edelim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.