Türk Hava Kurumu'nun Çorum'da satışa çıkardığı taşınmazlar mahkemece iptal edildi
banner110

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı Çorum'un Kargı ilçesinde bulunan iki taşınmazını açık artırma yöntemi ile satışa çıkarmıştı. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, satışa çıkan yerlerin ihalesini iptal etti.

Birçok kenti saran orman yangınlarıyla ve çürümeye terk edilen yangın söndürme uçaklarıyla gündemden düşmeyen kayyum yönetimindeki Türk Hava Kurumu’na (THK) ilişkin Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 27 Temmuz tarihinde çarpıcı bir karar verdiği açığa çıktı. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, mahkeme Cenap Aşçı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından yönetilen THK’nin 4 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Çorum'un da içinde bulunduğu 15 kentteki 44 mülkün satış işlemlerine izin vermedi. Mahkemenin kararıyla, THK’nin Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Aksaray ve Yalova’daki mesken, tarla, bağ, dükkan, büro ve depo gibi gayrimenkulleri satması engellenmiş oldu.

TEDBİREN DURDURMA KARARI

Mahkemenin kararında, “Kayyum heyetinin Türk Hava Kurumu, THK Üniversitesi ve şirketler adına gayrimenkul ve menkul alıp satmasına izin ve yetki veren kararın tedbiren durdurulmasına, bu kararın da kayyım heyetine tebliğ edilmesine karar verilmiştir” dendi.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.