Şehit annesine Devlet Övünç Madalyası
banner110

Kargılı şehit annesi Hanife Kaplan’a Çorum Valisi Necmeddin Kılıç tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Berat takdim edildi.

Çorum Valiliği tarafından şehit ve gaziler için Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi.

Törene, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, yaptığı konuşmada; “Bizim kültürümüzde savaşa gidenin ardından güzel bir söz kullanılır. Denilir ki “iki güzelden biri”, yani şehitlik veya gazilikten biri temenni edilir. Sizler, 'iki güzelden biri'ne kavuşmanın şerefine, izzetine ve ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Kılıç, şehit ailelerine ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını takdim etti.

Törende, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Kargılı Piyade Onbaşı Mehmet Burak Kaplan’ın annesi Hanife Kaplan da yer aldı. Kaplan, kendisine Vali Kılıç tarafından takdim edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alırken duygu dolu anlar yaşadı.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.