Kargı Tulumu peyniri Türkiye haritasında
banner110

Türkiye’nin lezzet haritasından sonra peynir haritası da yapıldı.
Çorum’un Kargı ilçesinin yöresel lezzetlerinden tulum Türkiye’nin peynir haritasında yer aldı.

PROJE ÇALIŞMASI VE TANITIM
Tarım ve orman İl Müdürlüğt, geçtiğimiz yıl efsane ürün Kargı Tulum Peyniri ile ilgili proje çalışmaları başlattı. 800 yıldır geleneksel olarak üretimi yapılan, kendine özgü damak tadı olan, Kargı yaylalarında envai çeşit bitkilerden beslenen inek, koyun ve keçi sütünden yapılan yöresel lezzet ürünün tanıtımı için çalışmalar da yapılıyor.

KARGI TULUMU DÜNYA İLE BULUŞTURULMALI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, Türkiye'de tüketimi en yaygın olan peynirlerin; beyaz peynir, tulum peyniri ve kaşar peyniri olmakla birlikte, yöresel peynirler yönünden de hayli çeşitlilik gösterdiğini belirterek, üretimi yapılan 193 peynir arasında Kargı Tulumu’nu da sayarak, “Kargı Tulum Peyniri gibi yüzlerce peynir türü olan ülkemizin yöresel zenginliklerinin dünya tüketicileriyle buluşturulması gerekiyor.” diye konuşmuştu.

KARGI TULUMU ÜRETİCİSİ 2017 YILINDA TESCİL ALDI
Kargı’da Tulum Peyniri’nin tanıtımı için uzun yıllardır uğraş veren üretici Mustafa Döğen ise 2017 yılında Kargı Tulum Peyniri’nin marka tescilini aldı.
Kargı’da uzun yıllar Tulum Peyniri’nin ticaretini yapan ve tulum peynirinin tanıtılması için uluslararası yarışmalara katılan tulum peyniri üreticisi Mustafa Döğen, Kargı Tulum Peyniri’nin marka tescili belgesini Türk Patent ve Marka Kurumu’nda bir yıllık süreç sonunda almıştı.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.