Heyelan ve çökme tehlikesi var!
banner110

Yağışlı havalarda kaya parçalarının yuvarlandığı, yer yer çökmelerin meydana geldiği yol, kazalara davetiye çıkartıyor.
Eski Sinop yolunu kullanmak zorunda olan köylüler ve şoförler, sürekli tedirginlik ve korku içinde… Kargı İlçesi’nin Saraycık Köyü yakınlarındaki eski Sinop yolunda, geçmiş yıllarda Boyabat Barajından dolayı yapılan çalışmaların etkisiyle sürekli heyelan ve çökme meydana geliyor.
Konuyla ilgili sıkıntılarını dile getiren köylüler, yolda gerekli trafik işaret ve levhalarının olmadığını söyledi.
Köylüler, “İl Özel İdaresi’ne durumu bildirdiğimizde gerekli levha ve işaretlerin var olduğunu söylüyor ve topoğrafik şartlardan dolayı yolun böyle olması gerektiğini ifade ediyorlar. Her milletvekili seçimden önce gelip inceleme yapıyor, “yolu düzelteceğiz” diyor ama yapılan herhangi bir çalışma yok.
Yolda devamlı heyelan meydana geliyor, kaya parçaları yuvarlanıyor. Bu yol sürekli hayati tehlike arzediyor. Yağışlı havalarda yoldan kayalar düşüyor. Bu yolda sık sık kazalar yaşanıyor. Yaralıları hastaneye yetiştirmekte geç kaldığımız için zaman zaman ölüm olayları yaşanıyor. Köylerde yangın çıktığında ise itfaiye ekipleri yolun durumundan dolayı zamanında müdahale edemiyor. Kargı’ya bağlı 10 köy, diğer illere bağlı da 5 köy olmak üzere toplam 15 köy bu yolu kullanmak durumunda kalıyor” dedi. Köylüler, yolda bir ön önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.