Çorum'da her yer denetlenecek! Cezası 3.194 TL
banner110

Uzun zamandır devam eden denetimlerin İl Salgın Denetim Merkezi tarafından artık tek elden yürütüleceğini ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, daha önce her bir iş kolu için kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetim birimleri ve meslek odalarının konuyla ilgili uzmanlık bilgisine sahip personelinden “İşyeri Denetim Ekipleri” ne ek olarak Covid-19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin, Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen izolasyon koşullarına uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azalarından müteşekkil “Mahalle Denetim Ekipleri”nin kurulduğunu belirtti.

555 HANE DENETLENDİ
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nde, İl/İlçe Mahalle Denetim Ekiplerine yapacakları denetimler konusunda İl Salgın Denetim Merkezi personeli tarafından gerekli eğitimlerin verildiğini ifade eden Vali Çiftçi, 14 mahalle ve 1 beldede 260 kişilik denetim ekibi vasıtasıyla denetim faaliyetlerinin başladığını ve izolasyon tedbirleri doğrultusunda Mahalle Denetim Ekipleri tarafından bugüne kadar 555 hanede denetim gerçekleştirildiğini kaydetti.

DÜĞÜNLER, CENAZELER, PARKLAR, PİKNİK ALANLARI DA DENETLENECEK
Ekipler tarafından yapılan denetimlerde izolasyonda olan kişilerin izolasyona tabi tutulduğu adreste olup olmadığının kontrol edildiğini ve kişilere izolasyon kurallarına uymaları hakkında gerekli bilgilendirmenin yapıldığını belirten Vali Çiftçi, izolasyon kurallarına uymayanlar hakkında Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince 3.194 TL idari para cezası uygulanacağını açıkladı.
Çiftçi; vatandaşlarımızın toplu olarak bir araya geldikleri düğün ve cenaze merasimleri ile park, bahçe, piknik alanı gibi yerlerde yapılan sosyal faaliyetlerde pandemi kurallarına uyulup uyulmadığının da Mahalle Denetim Ekipleri tarafından denetleneceğini ve sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarını ihlal edenler hakkında da cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.