Ahmet Ahlatcı, Türkiye Ekonomisine yön veriyor
banner110

ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ

Fortune 500 Türkiye araştımasında bölgelere göre yapılan en büyük şirketler sıralamasında Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şirketi Ahlatcı Kuyumculuk oldu.
Temmuz 2020'de açıklanan Fortune 500 Türkiye araştırmasında Ahmet Ahlatcı, Türkiye Listesi'nin ilk 15'ine devleri geçerek 2 şirketle girmişti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE AHLATCI HOLDİNG YÖN VERİYOR
2019 yılında Çorum'dan yapılan 1  milyar 540,9 milyon dolarlık ihracatın 1 milyar 283 milyon 691 bin 594 dolarlık kısmını Ahlatcı Holding’in gerçekleştirdi.
Bununla birlikte Ahlatcı Holding, Fortune 500 Türkiye Araştırması’nda ilk 10’da yer aldı. Ahlatcı Kuyumculuk, 34,7 milyon dolarlık net satış rakamıyla 8.sırada yer alırken, Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş. de net satış rakamı 26,8 milyon dolarla 12. sırada yer almıştı. Ahlatcı Holding, Çorum ekonomisinin büyük bir bölümünde yer aldığı gibi Türkiye ekonomisine de yön vermeye devam ediyor. Ahlatcı Holding bünyesinde 3 bin 500 kişi istihdam ettiriyor.

KARADENİZ BÖLGESİNDE AHLATCI DAMGASI
Açıklanan Fortune 500 Türkiye araştırmasında yer alan şirketlerin kuruluş bölgelerine göre yapılan dağılımda Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şirketi Ahmet Ahlatcı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ahlatcı Kuyumculuk oldu. Yapılan değerlendirmeye göre; Marmara Bölgesi'nde Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş, Ege Bölgesi'nde Petkim Petrokimya Holding A.Ş, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Ak-Ay Gıda Müh. İnşaat Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Altunkaya İnşaat Nakliyat Gıda Ticaret A. Ş, Akdeniz Bölgesi'nde Tosçelik Profil ve Saç Endüstrisi A. Ş, İç Anadolu Bölgesi'nde ise EÜAŞ Elektrik Üretim A.Ş. yer aldı.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.