Tüm poşetler ücretli değil!
banner110

Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin, marketlerde ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500×350 milimetreden küçük poşetlerin ücretsiz olmaya devam edeceğini bildirdi.

Doğada yok olması 500 yıl süren naylon kullanımını azaltmak için poşetlerin 25 kuruşa satılmaya başlandığını ifade eden Bilgin, poşet satışının alışveriş fişinde de yer alacağını hatırlatarak, yeni üretilen tüm poşetlerin barkodlu olacağını söyledi.

Ancak firmaların ellerindeki barkodsuz poşetleri kullanabilmeleri için 31 Mart’a kadar süre tanındığını ifade eden Başkan Bilgin, yine tekstil alışverişlerinde verilen çok kullanımlık poşetler, petshoplardaki canlı hayvan satışında ve bazı bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler, kuru temizleme, lostra ve benzeri iş yerleri gibi sadece hizmet verilen fakat ürün satışı gerçekleştirmeyen yerlerde verilen poşetler, kargo poşetleri ile gümrüksüz mağazalarda kullanılan, uzaktan satışlar dahil tüm poşetlerin ise ücretsiz olmaya devam edeceğini kaydetti.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.