TKDK IPARD II, üçüncü başvuru çağrı ilanına çıktı
banner110

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkması nedeniyle TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer ve beraberindeki heyet, bilgilendirme yapmak amacıyla Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştüler.

Ziyarette yapılan değerlendirmede, TKDK’nın, 21 Aralık 2017 tarihinde IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktığı, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) tedbiri için; 12 Şubat-15 Mart 2018, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbiri için; 1 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında Çorum İl Koordinatörlüğü Ulukavak Mah. Selçuk 1.Cad. PTT Başmüdürlüğü Binası No:10 Çorum adresinde başvuruların kabul edileceği, başvurular hakkında detaylı bilgilere ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberine (Versiyon 3.0) TKDK’nın resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabileceği bildirildi.

TKDK’nın IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanıyla destekleyeceği sektörler, destek oranı ve Kurumun faaliyet gösterdiği 42 il için ayırdığı toplam destek bütçesi hakkında da bilgi verilen açıklamada; Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri içerisinde süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerinin yüzde 40 ila 70 arasında değişen oranlarda desteklendiği ve bu tedbir için 164 milyon 706 bin 348 avro bütçe ayrıldığı, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri içerisinde de bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarının Çorum İlinde yüzde 55 oranında desteklendiği ve bu tedbir içinde 87 milyon 239 bin 811 avro olmak üzere toplamda 252 milyon avroya yaklaşan bir destek bütçesinin kullandırılacağı bilgisine yer verildi.

Vali Necmeddin Kılıç, Çorumluları ve Çorum'a yatırım yapmak isteyenleri TKDK desteklerini takip etmeye ve faydalanmaya davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.