İmar affı için son tarih: 31 Ekim 2018
banner110

Türkiye genelinde imar izni olmayan çok sayıda yapıya fırsat sağlamak için 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan İmar Affı, 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor.

Bu tarihe kadar imar konusunda sıkıntı yaşayan yapı sahipleri, gerekli belgeleri hazırlamak hem de başvuru tarihleri içerisinde başvuruyu gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Hangi Yapılar İmar Affından Yararlanamıyor ?

İmar Barışı'ndan pek çok yapı yararlanabiliyor ancak bazı durumlarda yapılara imar affı yapılamıyor.İmar affından yararlanamayan yapılar;

Hazine arazisi üzerinde bulunan yapılar; vatandaşların yapıları hazine arazisi üzerinde yer alıyorsa o zaman İmar Barışı'ndan yararlanamazlar.

31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan yapılar da yine imar affından yararlanamıyor.


İmar affından yapıların yararlanabilmesi için;

İmar Kanunu içerisinde 16. maddede belirtilen istisnai olan arazilerde yer alan yapılarda imar affı sağlanıyor.

31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan yapılar da yine imar affından yararlanabiliyor.

İmar Affı, şahsın kendi arazisi üzerinde bulunan konuttan hariç, yapısına daha sonra eklediği bölümler içinde gereklidir.

Vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için yukarıda belirtiler şartlar kesinlikle önemlidir.


İMAR AFFI İÇİN GEREKEN AŞAMALAR

İmar sıkıntısı çeken vatandaşlar, imar affından yararlanacağı yapının fotoğraflarını çekerek, e devlet sisteminden kendine ait şifre ile giriş yaparak, o bölgenin rayiç bedellerini eksiksiz girerek ve ardından fotoğrafları sisteme yüklemesi gerekiyor.

İşlemler tamamlandıktan sonra sistem belli bir süre içerisinde onay verecek eğer belirtilen şartlara uygun değilse onay vermeyecektir.Onay verdiği durumda şahsınıza ait cep telefonuna gelecek bilgilendirme mesajı ile ödeyeceğiniz tutar bildirilecektir.

Başvurularınızı kendiniz yapamayacağınız takdirde, ilgili kişilere de yaptırabilirsiniz.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.