Esnafa 925 bin TL'lik kredi 
banner110

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli Halkbank'ın 'Esnaf Destek Paketi' kapsamında esnaflara 6 ay geri ödemesiz 25 bin TL kredi desteği vereceğini açıklamasının ardından Kargı'da esnaflar, Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne başvuruda bulundu. 


Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Halkbank aracılığıyla esnaf üyelerine 25 bin TL kredi desteği sundu. Koronavirüs nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafa destek olmak amacıyla Halkbank tarafından 'Esnaf Destek Paketi' açıklanmasının ardından Kargı'daki toplam 124 kişi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine başvuruda bulundu. 37 esnafın dosyası sonuçlandırılırken ve bu esnaflara toplamda 925 bin TL'lik kredi desteği verilirken 87 esnafın da kredi için dosyaları hazırlanıyor. 

FEVZİ BİLGİN TEŞEKKÜR ETTİ

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde işyerini kapatmak zorunda kalan esnafa destek verilmesinin kendilerini mutlu ettiğinin altını çizerek, "Bu mübarek Ramazan ayında esnafımıza bir nebzede olsa verilecek olan krediler can suyu olacaktır. Bizler her zaman esnafımızın yanında olmaya çaba gösteriyoruz. Esnaflarımızın bu süreçte rahat bir nefes alabilirse bizlerin de içi rahatlayacaktır. Bunun için çaba gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 
Başkan Bilgin, koronavirüs salgını nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan ve işleri kötüye giden esnaf ve sanatkarların krediye ulaşmaları konusunda özveriyle çalışan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine ve Halkbank personellerine teşekkür etti.


Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin, özveriyle gece gündüz demeden çalışan kooperatif personellerine teşekkür ederek, “Başta Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Helvacı ve yönetimi olmak üzere tüm personelleri, salgın döneminde esnafın bir nebze olsun rahat nefes alabilmesi için zor şartlar altında özveriyle çalışıyorlar. Kredi başvuru dosyalarını yetiştirmek için gece gündüz demeden çaba sarf ediyorlar. Kendilerine minnettar olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Ayrıca Çorumlu esnaf ve sanatkarlarımıza 'Esnaf Destek Paketi' kapsamında 25 bin TL nakit kredi imkanı sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çorum Milletvekillerimize teşekkürü bir borç bilirim. İçinde yaşadığımız bu kötü günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız inşallah” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.