Ülkü Ocaklarından Eğitim Hizmeti
banner110

Kargı Ülkü Ocakları tarafından, Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu olan ve kısa zaman içerisinde tüm Türk Gençliğinin beğenisini kazanan “Bilgi Ocakta” uygulamasını tanıtmak için yazılı açıklamada bulunuldu.

Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu 'BilgiOcakta' hakkında bilgi veren Özdemir, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan BilgiOcakta, başta Türk gençliği olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin kullanımına tamamen ücretsiz olarak sunulmuş bir eğitim programıdır. BilgiOcakta; öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündürdükçe geliştiren içerikleriyle Türk gençliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefler. Okul çağındaki gençlerimizin derslerine yardımcı, her yaştan bireylerin aradığını bulabileceği, bilgi yarışmasından, test çözümlerine, sıra dışı bilgilerden, tarihte bugün neler olduğuna dair her türlü̈ bilginin kaynağı BilgiOcakta da mevcuttur” ifadesini kullandı.

Çevrimiçi Eğitim Modülünde; Lise ve Üniversiteye Hazırlık, KPSS ve ALES testlerinin de yer aldığını ilerleyen süreçlerde bunlara TUS ve YÖK-DİL gibi ÖSYM’nin yaptığı diğer derslerin de ekleneceğini ifade eden Özdemir açıklamasına şöyle devam etti;

“BilgiOcakta, gençlerimize sınavlarda destek olacak eğitimlerin yanı sıra her gün düzenlenen bilgi yarışmaları da mevcut. Genel kültür, tarih, coğrafya, kültür-sanat, müzik, spor, edebiyat, sinema ve dergiler kategorilerinde, binlerce soruyla hazırlanan bilgi yarışması Türk gençliğinin genel kültürünün arttırılması; bilgi dağarcığının geliştirilmesi, ilgi alanlarının tespiti ve bu alanlarda belli düzeyde yeterliliğe ulaşılması hedeflenmektedir. Soru içerikleri; Türk gençliğinin milli benlik bilinci ve manevi değerleri yönünden gelişmesine katkıda bulunacak nitelikte hazırlanmıştır. Günlük, haftalık ve aylık periyotlarda hazırlanan puan tabloları ile kullanıcılar arasında rekabet ortamı sağlanması; bu sayede ilerleme kaydedilmesi hedeflenmektedir" dedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.