TES kitap okuma etkinliği yaptı
banner110

Doğan Cüceloğlu’nun “Var mısın?” kitabı etkinliğe katılmak isteyen tüm öğretmenlere hediye edildi. Yaklaşık bir aylık okuma sürecinden sonra öğretmenler Kargı Öğretmen Evi’nde bir araya geldi. Okunan kitap hakkında sohbet edildi. Sohbetin ardından Müzik öğretmeni Orhan Tunç’un çaldığı bağlamaya öğretmenler de eşlik etti. Bu ay 1.si gerçekleşen kitap okuma ve kitabın tahlili etkinliğine katılım yoğun oldu.
Etkinlikte, bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Kargı İlçe Temsilcisi  Hakan Kara,  İlk kitap Türk Eğitim Sen 'in misyonuna uygun olan Doğan Cüceloğlu' ndan ‘’Varmısın?’’ dı. Biz olma bilinciyle yola çıkıldı. Bu kitap tahlilleri ile öğretmenlerin, onların nezdinde sorumlu olduğu toplumun "Biz" olma yolunda sağlam adımlarla hayat yolculuklarına devam etmesi  düşünülüyor.
Kitap okuma alışkanlığının önemine de dikkat çeken Kara, kitap okumayan insanın kendini geliştiremeyeceğini, ufkunu açamayacağını, muhakeme gücünü geliştiremeyeceğini ifade etti. Başkan Kara, "Kitap okumak geçmişimizi okumak, kitap okumak geleceğimizi hazırlamak, kitap okumak düşünme gücümüzü geliştirmektir. Kitaplar sayesinde ülkemizin kalkınarak daha ileriye gitmesine de katkıda bulunmuş oluruz." diye konuştu. Bu okuma ve yorumlama etkinliklerinin her ay farklı bir kitapla devam edeceğini ifade eden Kara, "Okuyoruz, okumaya davet ediyoruz. Tüm öğretmenlerimizi bekliyoruz." dedi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.