Öğrenciler kadın girişimcinin serasını inceledi
banner110

Kargı ÇPAL 9.sınıf öğrencileri, Sosyal Etkinlikler dersi kapsamında Kargı Çayır alanında bulunan, “Genç Çiftçi Projesi” ile hibe desteği alan kadın girişimci Havva Sarıkaya’nın kurduğu serayı ziyaret etti.

Ders öğretmeni Büşranur Çelik; “Ülke gelişimindeki en önemli sektörlerden biri de tarım sektörüdür. Tarımsal faaliyetler içinde her mevsim ürün verebilen seracılık faaliyeti önemli bir yer kaplamaktadır. Bu vesileyle Kargı’da profesyonel seracılık anlamında girişimde bulunan Havva Sarıkaya’nın tarımsal faaliyetlerini yerinde görerek, öğrencilerimizde tarım ve tarımsal faaliyetler konusunda farkındalık oluşturmak istedik. Havva Sarıkaya’dan seracılık hakkında bilgi aldık.

Bu sayede günümüzde tüketim alışkanlıklarının hızla geliştiğini düşünürsek öğrencilerimizi üretim ile tanıştırmak, Kargı iklimine uygun sebze ve meyve yetiştiriciliği hakkında bilgi vermek istedik” dedi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.