Milli Eğitim Müdürlüğü 2020 faaliyet raporunu yayınladı
banner110

Yayınlanan rapora göre, 9. sınıf öğrencilerinden seçilen 15 kişi ve 1 edebiyat öğretmeninin olduğu okuma guruplarından her hafta önceden belirlenen kitapların İl Milli Eğitim Müdürü ile değerlendirilmesinin yapılması amacıyla geliştirilen projeler yapıldı.

Ayrıca öğrencilere düzenli olarak okuma alışkanlığı kazandırarak okuma oranlarını artırmak, okuduklarını arkadaşlarıyla ya da sınıf ortamında değerlendirmek amacıyla her gün birer saat okuma saatleri yapıldı.

9-10 Mart 2020 tarihlerinde 45 lisenin katılımıyla 12. sınıf öğrencilerine yönelik Üniversite Tanıtım ve Tercih günleri düzenlendi.

10-11-12-13-14 Şubat 2020 tarihlerinde Teknik Bilişim Uzmanları tarafından “İnternetin Güvenli ve Bilinçli Kullanımı” ile ilgili öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline seminerler verildi.

Türkiye geneli resmi tüm ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik “Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası” düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan raporda şu ifadelere yer verildi;

e-Twinning, TÜBİTAK, AB Projeleri ve Yarışmalar

Okullar 2020 yılında 102 Ulusal Kalite Etiketi, 36 Avrupa Kalite Etiketi olup toplamda 136 kalite etiketi ile 30 Avrupa Projesi ve 56 Ulusal Proje yürütülmektedir.

14.TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge yarışmalarında; Merkez 23 Nisan Ortaokulu’ndan 1 Proje, BİLSEM’ den 4 proje ve Çorum Özel Doğa Koleji’nden 1 Proje ile öğrencilerimiz derece elde ettiler. Türkiye finalinde Ekolojik Denge, Steam ve Kültürel Miras tematik alanlarında 3 Türkiye derecesi elde ettiler.

11 ülkeden 56 takım katıldığı Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC) yarışmasında Hitit ANGELS robot takımı (Çorum Bahçelievler MTAL ve TOBB OSB MTAL) Türkiye ve Avrupa Şampiyonu olarak Amerika’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceklerdir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği ‘Sıfır Atık’ yarışması kapsamında Çorum Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu hazırladığı proje ile 120 bin eser içeresinden ödül almaya hak kazandı.

Erasmus+ Programlarında İlimiz okul ve kurumlarından toplamda 10 Proje ile 439.358 Avro Hibe desteği aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte; ilkokul ve ortaokullarda görev yapan öğretmenlerimize PCM “Proje Döngüsü Eğitimleri”, okul öncesi öğretmenlerimize “STEM Eğitimi” verildi.

Pandemi Süreci Faaliyetleri

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imza altına alınan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme” iş birliği protokolü kapsamında ilimizdeki tüm okullarımız “Okulum Temiz Belgesi” ile belgelendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı başkanlığında;3 haftalık periyotta ilimizde görev yapan 7200 öğretmenimizle 2020 Nisan ve Mayıs aylarında, 24 grup halinde zoom programı üzerinden “çevrimiçi toplantılar” gerçekleştirildi. 2020 Kasım ve Aralık aylarında İl Milli Eğitim Müdürümüz başkanlığında çevrimiçi olarak 19 grup halinde her branş ile “Zümre Öğretmenler Toplantıları” gerçekleştirildi.

2023 vizyonunun amaçları arasında yer alan Öğretmen ve Okul Yöneti̇ci̇leri̇ni̇n Mesleki̇ Gelişimleri̇ Yeniden Yapılandırılması ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak için STK’lar ve Üniversiteler iş birliğinde 27 çevrim içi eğitim verilmiş olup, toplamda 8.100 öğretmenimiz bu eğitimlerden faydalanmıştır.

Öğrencilerimizin meslekleri, eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakımından daha iyi tanıyıp irdelemeleri, meslek tercihi ve kariyer planlamasında doğru adım atmaları adına Çorum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Ali Osman Öztürk ve Çorum Baro Başkanı Sayın Av. Kenan Yaşar’ın katılımları ile “Mesleki Eğitim ve Kariyer Günleri” konulu telekonferanslar verildi.

Salgın döneminde 657 öğretmenimiz ile Vefa Destek gruplarında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza hizmette bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nce Çalışma Kitabı ve dijital içerik çalışmalarına yönelik Müdürlüğümüzce 3.Sınıf Türkçe ve 5.Sınıf Matematik dersleri için çalışma kitabı ve dijital içeriği hazırlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile 24 Kasım Öğretmenler Günü Sanal etkinlikleri kapsamında Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından, ‘Çevrimiçi Konserler’ düzenlendi.

Yatırım Faaliyetleri

İl genelinde 11 okulumuzda depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapıldı.(Dodurga ÇPL, Dodurga Şehit Murat Alıcı Ortaokulu, İskilip Erenler Cumhuriyet Ortaokulu, Kargı 125.Yıl Anaokulu, Laçin Atatürk İlk ve Ortaokulu, Mecitözü Cumhuriyet Ortaokulu, Osmancık İMKB MTAL, Osmancık Koyunbaba İlkokulu, Osmancık Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Okulu)

İnşaatı biten 5 okulumuz toplamda 96 derslik(Abdülhamid Han Ortaokulu 20 derslik, Ahmet Tevfik İleri Ortaokulu 20 derslik, Prof. Necmettin Erbakan İHO 16 derslik, Adnan Menderes İlkokulu 24 derslik, Hacı Bektaşı Veli Ortaokulu 16 derslik )

İnşaat çalışmaları devam eden 2 okulumuz toplamda 44 derslik (Bahçelievler İlkokulu 20 derslik, Eti Lisesi 24 derslik)

Proje aşamasında olan çalışmalar (Alaca Spor salonu, Merkez Özel Eğitim Okulu 12 derslik, Zafer İlkokulu 12 derslik, Nene Hatun Ortaokulu 12 derslik, Merkez Özel Eğitim Anaokulu)

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.