Köse’nin yargıyı konu alan kitabı çıktı
banner110

Yargıçlar Sendikası Başkan Yardımcısı ve Kayseri Hakimi Kargılı hemşehrimiz Nuh Hüseyin Köse’nin ‘’Yargının örgütlenme özgürlüğü, Türkiye deneyimi adlı kitabı çıktı.

Köse, İstanbul Barosu Yayınları tarafından basılan kitabından şöyle bahsetti:

"Değerli dostlar, Yargıcın hangi hallerde konuşup yazabileceği, örgütlenme özgürlüğünün sınırları ve Türk yargısının son 20 yılını bir yargı örgütçüsünün gözünden anlatmaya çalıştığım "Yargıcın Örgütlenme Özgürlüğü; Türkiye Deneyimi" başlıklı akademik çalışmam İstanbul Barosu tarafından kitap olarak basıldı. Kitap, muhtemelen bu hafta başında okurlara sunulacak.

Çalışmada, yargının kafa karıştıran ve daha önce çalışılmamış bu alanında ilginç soruların peşinden giderek, hem yargıcın örgütlenme ve ifade sorununa hem de yargı bağımsızlığının sağlanmasına ilişkin sonuçlara ulaşılması amaçlandı.

Kendimce, dernek ve sendikaların kurulma hikayeleri, yaşanan sorunlar, FETÖ'nün buralara sızmaları, dünyanın öteki ülkelerindeki yargıçların ne amaçla örgütlendikleri, bu örgütlerin hangi etkinliklerde bulundukları, hangi ülkelerde yargıçların sendika kuramadıkları, hangi ülke yargıçlarının siyasi parti üyesi olabildikleri, hangi ülkelerde toplu yargıç azilleri yapıldığı, azillerin akıbeti, hangi Afrika ülkesinde yargıçların darbe ve dış etkiye karşı greve gittikleri gibi sorulara yanıtlar bulduğumu düşünüyorum. Aslında kitap, bir avuç yargı örgütçüsünün emeğinin çok kısa özetidir.

Bu çalışma ilk kitap denemem olması nedeniyle oluşan bazı basım hataları oldu. Örneğin kitabın "içindekiler" kısmında yargı derneklerine ilişkin başlıklar (145-200. sayfalar arası) baskıda atlanmış. Ancak, bu kısımlar kitap içeriğinde bulunduğu için önemli bir sorun teşkil etmiyor. Kitap muhtemelen Eylül ayının başında İstanbul Barosu'nun anlaşmalı olduğu kitabevlerinde okurlara sunulacak. Umarım başvuru kaynağı olarak kullanabilirsiniz." 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.