Kargı’da 1536 öğrenci karne aldı
banner110

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi tamamlandı. Kargı’da 1536 öğrenci ve 123 öğretmen için tatil başladı.

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısı okullarda düzenlenen karne törenleri ile tamamlandı. Kargı ilçe genelinde 1536 öğrenci karne aldı. Tüm okullarda karne dağıtımı nedeniyle tören düzenlendi. Bir dönem boyunca sergiledikleri çalışmaların ödüllerini alacak olan öğrenciler, kadar öğrenci velileri ve öğretmenlerde heyecanlıydı.

Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Kargı İmam Hatip Orta Okulu’ndaki karne törenine katıldı.

52 öğrencinin karne aldığı Kargı İmam Hatip Orta Okulu’nda öğrenci ve velilere bir konuşma yapan Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, öğrenci ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.

"VELİLER ÖĞRENCİLERİ KARNE VE NOT İLE ÖLÇMEMELİ"

Milli Eğitim Müdürü Genç, konuşmasında şu ifadele yer verdi:

"2018-2019 eğitim - öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erdi. İlçemizdeki 123 öğretmenimiz ile 1536 öğrencimiz, 21 Ocak - 01 Şubat 2019 tarihlerinde ara tatillerini yapacaklardır. 04 Şubat 2019 tarihinde başlayacak 2. kanaat dönemi ise, 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecektir. Karnelerini alacak öğrencilerimize önerim; ara tatili iyi değerlendirmeleri, bol bol sosyal ve kültürel etkinliklerle dönem içi yorgunluğu atmalarıdır.

Öğrenciler için tatiller iyi değerlendirilmeli, velilerimiz kesinlikle çocuklarımızı karne ve not ile ölçmemelidir. Çocuklarını ara tatilde ders çalışmaları konusunda ısrarcı olmamalı, baskı yapmamalıdır. Eğer çocuğunuz için bir baskı oluşturulacaksa, onun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onları motive etmeliyiz. Örneğin müzikle ilgileniyorsa bırakın bir enstrüman çalsın, spor ile ilgileniyorsa bırakın voleybol, basketbol oynasın, okumayı seviyorsa kitap okusun, ders çalışmayı seviyorsa istediği kadar ders çalışsın.

Bizim için okul, güzel arkadaşlıkların, sevilen öğretmenlerin, teneffüslerinde oyunların oynandığı, ilde yaşasınlar. Onlara bu yaşamlarında destek olalım. İlçemizde ve ülkemizde ara tatile giren tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum."

Tören başarılı öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

CUMHURİYET YBO’DA KARNE SEVİNCİ

Kargı Cumhuriyet YBO’da da karne töreni düzenlendi. Düzenlenen törende Okul Müdür V. Murat Peker öğrenci ve öğretmenlere hitap ettiği konuşmasında; "İlk yarıyı başarılı bir şekilde tamamladık. Öğrencilere tavsiyemiz tatili iyi değerlendirmeleri olacaktır. Başarı durumu düşük olan öğrencilerimizin ise umutsuzluğa kapılmamaları ve ikinci dönemde çok çalışarak başarıyı yakalayacaklarına inanmaları gerekmektedir. Öğrenci velilerimiz ise öğrencilerimize karneleri veya notları üzerinden fazla baskı yapmamaları, onlara yapıcı şekilde yaklaşarak ikinci dönemde notlarını düzenlemelerine psikolojik olarak katkı sağlamaları iyi olacaktır. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum’’ dedi.

ATATÜRK İLK VE ORTA OKULUNDA 346 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Kargı Atatürk İlk ve Orta Okulu’nda da karne heyecanı vardı. İlk okulda184, orta okulda ise 162 öğrenci karne aldı. Karne töreninde konuşan Okul Müdürü Yavuz Eren, gayret ve azimle zor ama başarılı bir dönemi daha geride bıraktıklarını belirterek tatilin iyi değerlendirilerek ikinci döneme daha hazır bir şekilde başlanılması gerektiği söyledi. Eren, tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

2018 -2019 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi 4 Şubat 2019 tarihinde başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.