Kargı HEM’den, ücretsiz üniversite hazırlık kursu
banner110

Kargı İlçe Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından lise mezunları ile açık lise son sınıf ve mezun olan öğrencilere yönelik ücretsiz üniversite kursu açılacak.

25 Şubat 2019 tarihinde başlayacak ücretsiz üniversiteye hazırlık kursuna başvurmak isteyenlerden 15 Şubat 2019 tarihine kadar İlçe Halk Eğitim Merkezi’ne ön kayıt yaptırmaları isteniyor.

ÜCRETSİZ DÜZENLENECEK

Kargı HEM, lise mezunu öğrencilere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verecek ve deneme sınavları yapacak. Böylelikle hem öğrencilerin eksik olduğu konular tamamlanacak hem de veliler maddi külfetten kurtarılmış olacak.

ÖN TALEPLER ALINIYOR

Kurslar hakkında bilgi veren Kargı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Murat Çelik, “Kurslarla ilgili ön talepleri almaya başladık. Kurslarımız için duyuru çalışmalarımız da devam ediyor. Kurslarımıza başvuran öğrencilerimizin durumlarına göre, kurs planlamaları yapacağız. Bu planlama doğrultusunda kurslarımızın saat dilimleri ve günleri belirlenecek.

KURS TARİH VE GÜNLERİ BELİRLENECEK

Kursiyer talebi olmadan herhangi bir planlama aşamasına giremiyoruz. Ancak ön başvurular olacak, biz de ona göre planlamalarımızı yapacağız. Bu planlama çalışmalarımızın sonucunda da kurslarımızın günleri, tarihleri duruma göre belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığının yetiştirme ve destekleme kurslarının yönetmeliğine göre bu kursları planlıyoruz.” dedi.

15 ŞUBAT SON GÜN

Çelik, ücretsiz üniversiteye hazırlık yetiştirme ve destekleme kurslarına katılmak isteyen öğrencilerden 15 Şubat 2019 tarihine kadar ön talepte bulunmalarını isteyerek, “Kurs başvuruları 15 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Başvurular sonrasında eğitime başlanacak.” diye konuştu.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.