Kargı'da öğrencilerin ulaşım krizi yeniden gündemde
banner110

Kargı Çok Programlı Lisesi’nin yaklaşık 260 öğrencisi bulunuyor. Kargı’nın üst mahallesine oturan bir öğrenci yaklaşık olarak 2-3 kilometre yürüyerek okuluna ulaşabiliyor. Öğlen arasında da evine gelen bir öğrenci günde 4 kez bu yolu yürümek zorunda kalıyor. Yağmurlarında başlamasıyla birlikte aracı olmayan aileler öğrencilerin zor şartlarda okullarına gittiğini, yorulup ıslanarak dersi dinlemenin de verimli olmayacağı için sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istiyorlar.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER MAĞDUR

Öte yandan gazetemizi arayan veliler konuyla ilgili bilgiler vererek tüm ilçe halkının bu konuya destek vermesi gerektiğini söylediler. Bir veli çocuğunun Çok Programlı Lise’de okuduğunu belirterek, 08:00’da başlayan derse yetişmek için çocuğunun sabah saat 06:00’da uyanarak hazırlanıp saat 07:00’da yola çıkması gerektiğini çünkü 1 saatte okula ancak ulaşabildiğini söyledi. Yorulan çocukların derslerde verimli olamayacağını belirten veli, öğle arası molasının 1 saat olduğunu çocukların bu durumda yemek yemek için eve gidip gelmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Belediyenin asli ve öncelikli görevlerinden birisinin de ulaşım olduğu belirten veli, ‘’Kanalizasyon nasıl ki belediyenin asli göreviyse ulaşımda asli görevidir. Öğrenci taşımak belediyenin görevi değilse, belediyenin ulaşım hattı kurması gerekmez mi? TOKİ’ye 1000 daire yaptık istenirse yine yaparız diyorlar. TOKİ’de oturan vatandaş ilçe merkezine nasıl gidecek. Buraya ücret dahilinde bir diğer ilçelerdeki gibi sefer düzenlense sorun ortadan kalacak. Öğrencilerimizin bu sorunu aileleriyle birlikte yaklaşık 500 kişiyi ilgilendiriyor, bu kadar kişiyi mağdur etmeye hakları var mı? Sorunumuzu gerekirse milletvekillerine olmazsa Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz.’’ diyerek isyan etti.

DİĞER İLÇELER ULAŞIMI ÖĞRENCİLERE VE VATANDAŞA ÜCRETSİZ YAPTI

Kargı’da öğrencilerin servis sorunu tartışılırken diğer ilçelerde ise öğrencilere ve vatandaşlara ücretsiz ulaşım haberleri belediyeler tarafından duyuruldu. Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada şehir içi ulaşımın tüm vatandaşlara ücretsiz olduğunu açıkladı. Benzer açıklamalar diğer ilçelerden de gelirken, bazı ilçe belediyeleri tüm vatandaşlara, bazı ilçe belediyeleri ise öğrencilere ulaşımı ücretsiz hale getirerek vatandaşlarına hizmet veriyor.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.