Geleceğin mucitleri yeteneklerini sergiledi
banner110

Kargı Fen Lisesi öğrencilerinin projelerini sergilediği, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Okul Müdürü Halil Dağ, geleceğin mucitlerinin bugünden hazırladıkları projelerde ileride daha başarılı olarak ülkeye katkı sunacaklarına olan inancının tam olduğunu söyledi.

Dağ bu nedenle TÜBİTAK'ın verdiği desteğin son derece önemli olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Bilim fuarının açılış kurdelesi Kargı Kaymakamı Hasan Taş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından kesildi.

Protokol üyeleri ve misafirler stantları gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeleri uygulamalı olarak izleyerek projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldılar.

Fuar ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Burak Genç, TÜBİTAK'ın destekleriyle hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden başarılı projelerin yer aldığını belirterek, "Atatürk’ün dediği gibi ‘Gözlerimi kapayıp, yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine gelişmiş, uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız. Bu yaşam ancak bilim ve fen ile olur. Bilim ve fen nerede ise orada olacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için bağ ve koşul yoktur. Biz de Kargı Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri olarak bilimi, feni her zaman önde tutma gayretinde bulunacağız’’ dedi.

Fizik öğretmeni Burak Genç kendisinin danışmanlığını yaptığı fuarda 130 öğrenciyle birlikte 65 fizik projesi ortaya koyduklarını belirterek, "Hem dünyaya ve insanlığa mal olmuş fizik bilim insanlarını tanıtırken hem de fiziği genç nesillere anlatmaya çalıştık. Bundan sonraki senelerde de aynı kararlılıkla bilimi ve feni geliştirmeye ve ilerletmeye tüm gücümüzle devam edeceğiz’’ ifadesini kullandı.​​​​​​​

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.