Çocukların gözünden bilim insanları
banner110

Öğrenciler günümüzden geçmişe bilim insanlarını daha yakında tanıyarak kendi hayal dünyalarını geliştirme ve bilim insanları ile kendileri arasında ortak özellikleri fark edebilme, bilim insanlarının ortak özelliklerini tümevarım yolu ile ortaya koyabilme becerilerini geliştirmek amaçladılar.
Bilim insanları çalışmalarını yaparken neyi nasıl düşündüklerini, çalışmalarını nasıl yaptıklarını hayal edip bunları resimleştirmeleri, şarkı yapmaları ve hikâye oluşturmaları hedeflenmiştir.
WEB 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmek, bilişim teknolojileri kullanılarak öğrencinin teknolojik anlamda gelişimini destekleme, sosyalleşmesini sağlama, literatür taraması yapma becerisini kazanma amaçlanmıştır.
Okulda bu ay yapılan etkinlikte Aziz Sancar, Canan Dağdeviren, Burçin Mutlu Pakdil, Elon Musk, Uğur Şahin, Michio Kaku gibi önemli bilim insanlarının öğrenciler tarafından küçük sınıflara tanıtımları yapılarak, küçükler ile güzel bilgi alışverişi gerçekleştirildi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.