Atatürk İlk Okulu’nda eTwinning projeleri devam ediyor
banner110

Planlanan çalışmaların öğrenci merkezli yürütüldüğü ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı farklı okullardan farklı ülkelerden öğrencilerin işbirliğini esas alan projeler olarak adlandırılan eTwinning projeleri yürütülmeye devam ediyor.
Okulun 3/A sınıfının Sınıf Öğretmenleri Serap Hozantaş rehberliğinde yürüttüğü‘’Beslenme Çantam’’ adlı eTwinning projesi ile çocukların yemek yeme alışkanlıklarını düzenleyerek sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmelerini amaçlıyoruz.Bu proje çerçevesinde çocuklar sağlıklı beslenmeyi öğrenirken aynı zamanda web 2 araçlarını kullanarak yaptıkları etkinliklerle yaparak yaşayarak öğreniyorlar.
Yine 3/A sınıfı ve Öğretmeni Serap Hozantaş'ın yürüttüğü ‘Kitap Hayattır’’adlı eTwinning projesi ile çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Projemiz, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmakla birlikte, bir türlü okumaya zaman bulamıyorum bahanesini de ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Arkadaşları, öğretmenleri ve aile büyüklerinin de katılımıyla oluşturulacak okuma vakti etkinlikleriyle hem okuyacak, hem okuduklarından edindiklerini arkadaşlarıyla paylaşacak, tüm bunları yaparken de teşvik amaçlı ödüllendirileceklerdir.
Bir diğer eTwinning projesi de okulumuz Özel Eğitim Sınıfı ve Sınıf Öğretmeni Hatice AKPINAR rehberliğinde yürüttüğü ‘’Paylaştıkça Büyüyorum’’ adlı projedir.Bu proje ile, özel gereksinimli öğrencilerin eğitimindeki temel amaç, yetersizlik tür ve derecelerine göre sahip oldukları farklılaşan sınırlılıklarını azaltarak, yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürmeleri ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır. Özel gereksinimli öğrencilerin eğitiminde akademik becerilerin kazandırılmasının yanı sıra Öz bakım becerileri, bağımsız yasam becerileri, sosyalleşme becerilerinin kazandırılması da ön planda yer almaktadır. Bu becerileri kazandırırken okul ve ailenin işbirliği içinde olması öğrencilerimizin öğrenme sürecini hızlandıracaktır.Projemiz özel gereksinimli öğrencilerimizin eğitimine aileleri de dahil ederek öğrenme kazanımlarını artırmayı hedeflemektedir. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.