AÖL son kez online yapılacak
banner110

18 yaşından gün alan öğrencilerin tekrar ders seçimi yapmaları gerektiğini belirten Çelik, ‘’Açık Öğretim Lisesi öğrencilerimize; 2021-1 Dönemi için ders seçim işlemleri, 17 -30 Kasım tarihleri arasında tekrar açılacaktır. Bakanlık makam onayı doğrultusunda 18 yaş ve üzerindeki (03/12/2004 tarihi ve öncesi doğanlar) öğrencilerimizin zorunlu ve alan derslerini dönem şartı olmaksızın seçmesine imkân tanınmıştır. Örneğin: Yeni düzenleme ile 18 yaş ve üzeri 1. Dönemde olan bir öğrencimiz; 2,3,4,5,6,7 ve 8. dönem ortak derslerini (20 adet dersi geçmemek şartı ile) seçebilecektir. Bu durumdaki öğrencilerimiz ders seçerken 35 kredi sınırı olmaksızın en fazla 20 ders seçebilecektir.
Ayrıca Bakanlık makam onayında öğrencilerimizin mevcutta seçtiği derslerden de sınava girebileceği belirtilmiştir. Bu sebepten dolayı Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü öğrencilerimizin daha önce seçtiği derslerde değişiklik yapmayacaktır. Bakanlık makam onayı, 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerimizin zorunlu ve alan derslerini dönem şartı olmaksızın seçmesine imkân tanıdığı için öğrencilerimizin mevcuttaki seçtiği derslerini muhakkak kontrol ederek gerekirse tamamını silip yeniden seçmeleri yararına olacaktır. 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerimiz açık öğretim liseleri bilgi yönetim sistemi tarafından, kendileri adına otomatik bir şekilde en uygun derslerin seçilmesini istiyorlarsa resimde görüldüğü gibi ders seçim ekranına girerek sadece kaydete basmaları yeterli olacaktır. Açık öğretim liseleri bilgi yönetim sistemi otomatik olarak öğrencilerimizin seçtiği önceki dersleri silerek tekrar ders ataması yapacaktır. Belirtilen tarihlerde derslerini seçmeyen öğrenciler için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'nün hiçbir sorumluluğu olmayacaktır’’ dedi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.