Dünyada şehir ve kasabalar hatta köyler kültür ve yaşam şeklini en güzel meydanlarıyla yansıtırlar.

Meydanlar bulundukları yerin daha güzel dizayn edilmesini, ortak kullanım alanlarının oluşmasını, dışardan gelenlerin ilk dikkatini çeken yerlerdir.

Bulundukları yerleşim yerlerinin insanlarının bir araya geldiği özel günlerin kullandığı, dostlukların kurulduğu kaynaşma yerleridir bu alanlar. Tarihte kötü izlerini olduğu gibi çok güzelliklerin yaşandığı sanatın, kültürün, ticaretin ve siyasetin güzelliklerini yaşandığı yerlerdir meydanlar.

Meydanlarıyla ün yapmış büyük kentler olduğu gibi küçük kasabalar da mevcuttur dünyada.

İlçemiz Kargı'nın da şirin bir meydana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar saat kulesinin olduğu alan meydan gibi gözükse de ihtiyacı karşılamamaktadır.

Küçük kasaba meydanlarına en güzel örnek Alaca ilçemizin meydanı. Alaca ilçemize değişik bir kimlik ve ihtiyaca fazlasıyla cevap vermekte.

İlçemizin şu anki otogarının TOKİ konutlarının alt tarafına yapılacağı Belediyemizin projeleri arasında yer almakta. Hastane binası her ne kadar alanı küçültse de güzel bir proje otogar yerine çok güzel bir Kargı meydanı oluşturacaktır.

Başka kasaba meydanlarını örnek almadan Kargı'mızın kültürünü yansıtacak şekilde tasarlanmalıdır bu meydan.

Saat kulesi meydanın ortasına taşınıp etrafına insanların ailesiyle birlikte oturabileceği, sanat ve kültürün yaşatılacağı, sosyal alanların oluşacağı bir meydan ilçemize yeni bir vizyon ve misyon kazandıracaktır. Toplum psikolojisinin tezahürü anlamında birlik ve beraberlikle bir şeylerin paylaşılacağı anlamında kasabaya yeni bir dizayn, yeni bir yaşam şekli katacaktır.

Belediye Başkanımızdan Kargı meydanını projeleri arasına almasını istirham ederim.

İlçemize yakın ilçelerde bu çalışmalar yapılmaya başlanmış. Kargı'ya yaptıklarını taktir ettiğimiz belediyemiz meydan projesini yaparsa hem tarihi hem siyasi anlamda taktir kazanacaktır.

Yaşam şeklimizin ve kültürümüzün yansıtılacağı ve daha fazla sosyalleşeceğimiz ve de şehircilik anlamında ihtiyaç olan Kargı meydanimizin hayata geçmesi dileğiyle.
Saygı ve sevgiyle kalın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.