Kargı’da maske denetimi: 14 kişiye ceza yazıldı
banner110

Korona virüs (Covid-19) salgınının önüne geçebilmek ve bulaş riskini önleyebilmek amacıyla 81 ilde olmak üzere maske takma zorunluluğu getirmişti. Bu önlemler çerçevesinde Kargı’da da denetimler sıklaştırıldı. Çarşı içerisinde Atatürk Cadesi ve diğer sokaklarda 'maske ve sosyal mesafe' denetimi yapan polis ekipleri, toplu alanlarda kurallara uymayan ve maske takmayan 14 kişiye, Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarında 392 TL idari para cezası kesti.
İlçede çoğunluğun 'maske' takma kuralına uyduğu ancak hala maske takmayanlar olduğu görüldü. Banka, PTT ve eczane önlerinde bekleyen vatandaşlara da sosyal mesafe kuralları sık sık hatırlatıldı. Ekip araçlarıyla da 'maske ve sosyal mesafe' anonsları yapıldı. Denetimlerin artarak devam edeceği öğrenildi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.