Kargı'daki o görüntülere soruşturma açıldı
banner110

Kargı Kaymakamlığı, 9 Ocak Cumartesi Günü Kargı İlçesine bağlı Sünlük Köyü’nde muhtar ve yeğenleri tarafından sokağa çıkma yasağı ihlali yapılarak oyun havası oynanılması, bununda muhtar tarafından canlı yayın yapılarak sosyal medyadan paylaşılması ilgili haberin ardından soruşturma başlattığını açıkladı.
Kargı Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. ‘’Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan korona virüsle mücadele kapsamında ilçemizde disiplinli ve sıkı denetimler sonucunda vaka sayılarımız bir hayli düşmüş durumdadır.  Çorum merkezinde yayın yapmakta olan yerel bir haber sitesinde,“korona kimin umrunda” başlığı altında çıkan haberle ilgili Kaymakamlığımızca derhal inceleme başlatılmış olup sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve haber de yayımlanan görsellerden tespit edilen şahıslar ile, köy muhtarı hakkında idari para cezası uygulanmış ayrıca köy muhtarı hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Gerek sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal eden ,gerekse maske ve mesafe kuralları başta olmak üzere kurallara uymayanlar hakkında Kaymakamlığımızca yasaların öngördüğü yaptırımların uygulanmasına devam edilecektir. Kamuoyuna duyurulur’’ denildi.
Olaya konu haber;
Korona kimin umurunda! Pandemide oyun havası keyfi
Çorum’da bir grup genç, korona virüs nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında gönüllerince eğlenip oyun havası oynadı. Köy muhtarı ise gençleri teşvik ederek sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptı.
Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Sünük köyünde sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı saatlerde bir grup genç, köyün meydanına çıkarak müzik açıp oyun havası oynadılar.
Ülkenin günlük en çok vaka bildiren ili olan İstanbul’dan Sünük köyüne geldikleri iddia edilen gençler korona virüsü dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen köy meydanın da oyun havası oynaması görenlere “pes” dedirtti.
Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan gençler, sosyal mesafe kuralını hiçe saydılar. Gençler, yüksek sesle müzik açarak köy sakinlerini rahatsız da etti. Yaşanan o anlar ise köy muhtarı H. K. tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüleri çeken köy muhtarı H. K., “İstanbul’dan yeğenlerim geldi. Sosyal mesafe kurallarına uyarak oynuyorlar. Helal gençler helal” diye gençleri teşvik etti. Görüntülerde, bir grup gencin açtıkları müzik eşliğinde meydanda oynadığı oyun havaları görülüyor.

(Yayla Haber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.